Mei 2018

[columns] [span6]

NEPAL: SATHYA UDDHYAN School en Hostel
Bouw verstevigingsmuur en hostel
Rashmi is begonnen met de bouw van de verstevigingsmuur die een steile helling moet fixeren zodat haar schoolgebouw geen gevaar loopt. Ook de huizen die onderaan de helling gebouwd zijn liepen gevaar. De muur is nu 13 feet [ongeveer 4 m] hoog en er moet nog 3 m gebouwd worden. Pas daarna kan zij met de bouw van het Hostel beginnen, maar zij is van plan daar aansluitend mee door te gaan.

[/span6][span6]

[/span6][/columns][columns] [span6]

Herhaling hygiene training
Onze hygiene training van oktober 2017 is afgelopen maart door het Sathya Uddhyan team herhaald. We ontvingen er leuke foto’s van en we zijn super trots dat ze er daar nu serieus mee doorgaan.

[/span6][span6]

[/span6][/columns][columns] [span6]

Examens
De kinderen hebben schoolexamens gehad en zijn vanaf 14 april [Nepalees Nieuwjaar] 10 dagen op vakantie naar huis geweest. Nu zijn ze weer terug en maandag 30 april gaan ze weer met school beginnen. Het wachten is nu op de uitslag van de examens.

[/span6][/columns][columns] [span6]

BANGLADESH: SUN CHILD SPONSORSHIP PROGRAMME
Op dit moment sponsoren we nog 29 kinderen binnen dit programma. Sinds januari 2018 volgen 24 van hen het voortgezet onderwijs, waarvan 16 meisjes. Door dit groeiende aantal, waar we erg trots op zijn, moesten we weer uit gaan kijken naar een financiering voor de bonussen, die we elk goed afgerond jaar aan hun ouders geven. Twee jongens hebben hun diploma Mavo-nivo gehaald en willen ook allebei doorleren. Een van hen krijgt in ieder geval een bijbaantje bij het veldkantoor van RSC. Hij gaat werken in de rijdende Bibliotheek en zich bezighouden met computerlessen.

[/span6][span6]

[/span6][/columns][columns] [span6]

NEDERLAND
Rommelmarkt De Brink in Heerhugowaard.
Uit een onverwachte hoek ontvingen we ineens een prachtige donatie van € 1850,- Dit was het resultaat van de rommelmarkt, die Ontmoetingscentrum De Brink in Heerhugowaard elk jaar organiseert en waarvoor 3 goede doelen in aanmerking komen. Dit jaar werden wij voorgedragen door een goede vriend en mochten we dus een cheque in ontvangst nemen. Het geld zal besteed worden aan de bonussen voor onze meiden van het voortgezet onderwijs in Bangladesh.

[/span6][span6]

[/span6][/columns][columns] [span6]

NEPALESE BENEFIET WORKSHOPS/DINERS

8 april was er weer een super gezellig Benefiet Etentje met 20 man/vrouw. De opbrengst was maar liefst € 555,-. In juni zijn al 2 nieuwe Benefiet Etentjes volgeboekt. Bij Acties 2018 kun je de nieuwe inschrijfdata voor juni en juli vinden.

[/span6][span6]

[/span6][/columns]

 

 

%d bloggers liken dit: