Natural talents
Kaduna

 

Per mei 2007 gerealiseerd
CO-Foundation is een kleine Nederlands/Nigeriaanse NGO, opgericht door Bart en Emmy van der Grinten. Hun eerste project is bedoeld om mogelijkheden te creëren voor kansarme jongens (Creating Opportunities). Talentvolle jongens die als ballenjongen bij hun tennisclub werkten in de hoop een paar Naira te verdienen, wordt een mogelijkheid geboden om professioneel tennis te spelen. Daarnaast krijgen ze de mogelijkheid een diploma middelbare school te halen. Via Biblionef willen we voor deze jongens boeken realiseren.

Kosten worden door Biblionef en DHL gedragen.
Natural talents
Kaduna

Bijdrage hostel
Per mei 2007 is een donatie van € 2.500 gerealiseerd

Hoewel de CO-Foundation zelf ook acties opstart, is er een jaarlijks tekort op de begroting van het hostel. Voor de tennissers onder jullie is het misschien een optie een bijdrage speciaal voor dit doel te reserveren.

Jaarlijks tekort: € 4.000

Natural talents
Kaduna

Hartoperatie Cedric

Een van de talenten, Cedric, blijkt een aangeboren hartafwijking te hebben. Hij kan zijn training daarom niet volhouden en kan daardoor zijn tenniscarrière vergeten. Ook mag hij dan niet meer in het hostel wonen. Hij is echter zo gemotiveerd om te tennissen dat hij zich zelf had ingeschreven voor het jeugdtoernooi en 2e werd!
Stichting Perspective 3000 wil kijken of er met de hulp van Terre des Hommes een mogelijkheid bestaat om hem te laten opereren.

Actie overgenomen door CO-Foundation

Special Sports
Zaria

 

Een van de gehandicapte sporters in Zaria is regelmatig op de hardloopbaan te vinden, maar heeft geen goede rolstoel hiervoor.
Via donaties in natura willen we kijken of we een race rolstoel kunnen realiseren.

Per mei 2007 gerealiseerd
Lepradorp Ossiomo
Lees-, leer-, sport- en kijkboeken
Per mei 2007 gerealiseerd
Voor de Basisschool in lepradorp Ossiomo willen we weer een aantal boeken realiseren via Biblionef.

Kosten worden door Biblionef en DHL gedragen
Lepradorp Ossiomo
Internet
Nog niet gerealiseerd, maar onderweg
De Daughters of Charity hebben verschillende projecten lopen in en rond het lepradorp Ossiomo. Een internetcafé zou de hele regio ontsluiten en het werk een stuk gemakkelijker maken. Met name de jongeren kunnen we ermee van de straat houden.
Geraamde kosten: € 6.500
Lepradorp Ossiomo
Tropisch Bosbeheer
Per mei 2007 is het projectvoorstel goedgekeurd.
Klein gestart
In en om Ossiomo staan veel enorme bomen. Vanwege behoefte aan brandhout dreigen deze omgehakt te worden. Bovendien zijn er nauwelijks jonge bomen geplant en is er weinig variatie. Met behulp van het Forest Forever Fund – FFF willen we kijken of we een stukje bosbescherming en – herstel kunnen realiseren. Bovendien willen we de mensen ter plaatse bewust maken van het belang van bomen.
Met behulp van € 10.000 uit het FFF fonds
Kaduna: Rotimi
Schoolgeld kinderen
Afgelast, contact met Rotimi verloren
Rotimi was de mecanic instructeur in Kadi. MWG heeft dit centrum onlangs gesloten, waardoor hij zijn baan is kwijtgeraakt. Het is nu extra moeilijk om voor zijn 4 schoolgaande kinderen het schoolgeld te blijven betalen. Stichting Perspective 3000 wil hem daarbij helpen. Victoria zit op de middelbare school en de rest op de basisschool.
Geraamde kosten: € 300
Kaduna: Haruna
Teaching training
Haruna is weg bij MWG en heeft een andere baan.
Haruna heeft een middelbare schoolopleiding en geeft daarmee niet onverdienstelijk les op een lokaal schooltje van MWG. Hij zou graag zijn lesbevoegdheid halen en Stichting Perspective 3000 wil hem daarbij helpen.
Geraamde kosten: € 500
Lepradorp Ossiomo
Jeugdhonk en Handnijverheid
Het gebouw is er, de acie loopt, nu de rest nog.
In het lepradorp Ossiomo wordt veel gedaan voor ex-lepra patiënten. Voor hun kinderen is er echter alleen een slecht geoutilleerd basisschooltje. De tieners vervelen zich en gaan daardoor rottigheid uithalen. Stichting Perspective 3000 wil voor hen een jeugdhonk realiseren, zodat ze een eigen ontspanningsplek hebben. Voorlopig willen we er alleen boeken (Biblionef) en spelletjes (reeds meegebracht), sjoelbak en pingpongtafel realiseren, maar het gebouw heeft eerst een opknapbeurt nodig. Ook zouden we hier in de toekomst veel kunnen doen met de internetfaciliteit.
Geraamde kosten: € 1.500
Lepradorp Ossiomo
Muziekinstrumenten
Gerealiseerd per oktober 2007
De zusters zorgen erg goed voor de ex-lepra patiënten die bejaard zijn en zichzelf niet kunnen verzorgen. Deze oudjes houden erg veel van muziek. Hen willen we de meegebrachte muziekinstrumenten geven.
Geraamde kosten: € 200

[/span6]

add content here

[/columns]