WINTERACTIE 2004: Een verpleegkundige oefenpop voor Bolivia!

Bolivia is niet alleen een mooi land qua natuur, maar ook vanwege zijn mensen en zeker vanwege de mensen die zich belangeloos inzetten voor anderen, die het minder goed hebben dan zij.
Dit najaar vraagt Stichting Perspective 3000 de aandacht voor zo’n bijzondere groep, namelijk:
de leerlingen van de verpleegkundige faculteit van de Katholieke Universiteit van Cochabamba, Bolivia.
Zij zetten zich naast hun studie belangeloos in voor de kinderen en vrouwen van de 8 gevangenislocaties in hun stad. In een roulerend systeem bezoekt een groepje leerling verpleegkundigen hen dagelijks om hen voorlichting en zorg te verlenen.
Afgelopen jaar steunde Stichting Perspective 3000 hun werk met € 11.333 onder de actienaam ‘Perspectief achter Tralies’. € 3000 hiervan waren particuliere bijdragen en de rest werd verkregen door extra financiële steun van de hulporganisatie CORDAID.
Zelf moeten de leerlingen van deze faculteit het echter met slecht of geen onderwijsmateriaal doen.
Daarom wil Stichting Perspective 3000 voor deze groep een verpleegkundige oefenpop financieren. Zoals jullie op de foto kunnen zien is deze hard aan vervanging toe.
Uiteraard lukt dit alleen met jullie hulp!
Daarom vraagt Stichting Perspective 3000 jullie om, behalve een financiële bijdrage voor deze actie, ook om deze brief aan zoveel mogelijk mensen door te sturen. De actie duurt tot en met de Kerst.
Wat kan er nu een mooier Kerstcadeau zijn dan iets van onze rijkdom te delen met mensen die het minder goed hebben?
Nieuwsgierig? www.perspective3000.org
Jullie bijdrage is van harte welkom op bankrekening NL88TRIO01976094 van Stichting Perspectief 3000 te Geleen o.v.v. ‘Pop’.